Brioche brød med leopard print

Det er vigtigt, at alle mål passer for at få leopard printet som du ser på mine billeder. 

Opskriften er beregnet til en bageform på 30x10x10 (LxBxH) fra Eva Solo med en special belægning, der gør at formen ikke skal smøres. 

Køkken: Fransk
Antal: 10
Forfatter: Diana Winther
Ingredienser
 • 750 gram hvedemel tipo00
 • 60 gram sukker
 • 6 tsk tørgær
 • 1 tsk fint salt
 • 500 gram sødmælk, lunkent
 • 50 gram smør, smeltet
 • 1/2 tsk vaniljesukker
Tillæg til de brune leopard pletter
 • 2 spsk kakao fra Valrhona
 • 1 spsk sødmælk, lunkent
Tillæg til de sorte pletter
 • 10-12 tandstik strøg sort pasta farve (Wilton)
 • 1 spsk lakridssirup
Sådan gør du
Fremgangsmåde:
 1. I en stor bageskål blandes mel, sukker og tørgær sammen. 

  Tilsæt mælk, vaniljesukker og salt. Det hele røres godt sammen med en træske, hvorefter det smeltede smør tilsættes. Dejen æltes grundigt i ca. 15-20 minutter. Jeg har brugt håndkraft, men man kan sagtens bruge en røremaskine. Prik et hul i dejen med en finger. Hvis hullet forbliver som det er, er dejen klar. 

  Del færdig æltede dej (1516 g) i to lige dele. Jeg fik to dejkugler á 758 g. Stil den ene (den blanke) dejkugle til hævning, tildækket på køkkenbordet. 

  Den anden kugle (758 g) deles yderligere i to, så du får to dejkugler á 380 g. 

  Den ene af disse to kugler tilsættes kakao+mælk og dejen æltes, indtil kakaoen er smeltet ind. Stil til side med et viskestykke over. Dejen skal hæve under stuetemperatur i 1 time.

  Den anden kugle (380 g) tilsættes sort pastafarve, og dejen æltes/strækkes godt indtil hele dejen er indfarvet jævnt. Stil til hævning i 1 time.

  Du skal nu arbejde med den brune og den sorte dejkugle.

  Tag den brune dejkugle (380 g) og del i 5 dejkulger så du får: 2x70g, og 5x45-47g. Gentag den samme procedure med den sorte dejkugle (vægten er den samme) (Se collage billedet under opskriften)

  Tag den blanke dejkulge (758g) og del denne i 5 kugler, så du får: 2x145-147g, og 5x86g. Du har nu i alt 21 dejkugler, du skal arbejde med. D.v.s. 6 store og 15 af de små. 

  Leopard pletter:

  Nu er det bare med at rulle de brune ud i lange, tynde pølser -> svøbe dem ind i de sorte -> og igen svøbe denne her pølse ind i den hvide udrullede dej. Sørg for at de store dejkugler svøbes ind i de store og de små i de små. Se billederne. Du skal hele tiden måle, at længden af de udrullede pølser passer til din brødforms længde.

  Knips 3 små dejkugler af den sorte dejklump og rul den i en tynd pølse, og læg den i bageformen sammen med de andre dejpølser. Dette vil give enkelte sorte pletter, som er naturlige på et leopard print. Pensl med æggeblomme tilsat lidt vand. 

  Bag brioche brødet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 35 minutter. Lad brødet køle lidt af. Tag brødet ud af formen og bag yderligere i 10 minutter, så brød siderne bliver bagt. 

  Nyd brødet lunt med nutella nøddesmør ;-) Den smager også himmelsk uden noget på. 

  Brødet holder sig frisk i et par dage, men kan fryses skiveskåret. 

  God fornøjelse!